Şuşan dışında oturan Yahudiler 13 Adar günü savaşı bitirirler. Ertesi gün, 14 Adar'da, bu zaferi mutlulukla, ziyafetlerle, birbirlerine yemek hediyeleri ve fakirlere para vererek kutlarlar.
14 Adar günü savaşlarını sürdüren Şuşan Yahudileri ise kutlamalarını 15 Adar günü gerçekleştirirler.
Mordehay, bu kutlamalara kadar meydana gelen olayları yazıya döker ve Ahaşveroş'un imparatorluğundaki tüm Yahudilere bu "kitabı" gönderir. Mordehay, 14 ve 15 Adar tarihlerinin, her yıl, Yahudilerin düşmanlarından kurtuluşlarının yıl dönümü olarak kutlanacağını belirtir. Ziyafet, birbirlerine hediyeler vermek ve kutlamalar da aynı şekilde gerçekleşecektir. Tüm Yahudiler, Mordehay'ın bu sözlerini uygulamayı kendileri ve çocukları üzerine bir yükümlülük olarak almayı sevinçle kabul ederler. Günümüzde de, Purim kutlamaları aynı şekilde gerçekleşmektedir: (1) Olayların anlatıldığı "Megila"nın okunması; (2) Ziyafet; (3) Yahudilerin birbirlerine yemek hediyeleri göndermesi; (4) İhtiyaç sahibi kişilere parasal hediyelerin verilmesi.
Purim bayramı, ismini, Aman'ın Yahudileri yok edeceği tarihi belirlemek için kullandığı yöntemden alır. "Pur" kelimesi, astrolojik öngörü ile gerçekleştirilmiş bir kurayı ifade eder. Bu metod, Yahudilerin saldırı karşısında en zayıf oldukları günü belirlemeyi amaçlamaktaydı. Gerçekte; sonuç doğruydu - Yahudiler gerçekten de o yıl için, bu tarihte en zayıf durumlarında olacaklardı. Purim'in mucizelerinden bir tanesi de, Tanrı'nın, astrolojik gerektirmeleri tam tersine çevirmesi ve bu sayede Yahudilerin zafere ulaşmasıdır. Bu, astrolojinin Yahudiler üzerinde etkisi olmadığına dair örneklerden biridir. Kura sonucu ortaya çıkan mucizenin anısına, bu bayrama "Purim" adı verilmiştir.
Megila, Ahaşveroş'un baş vezirliğine atanan Mordehay'ın yönetimi altında, imparatorluğun daha da güçlendiğini, Morehay'ın halkı için en iyiyi sağlamak için elinden geldiğini anlatarak kapanır. Mordehay yönetimde söz sahibi iken, Yahudiler tam bir güven ortamı içinde yaşamışlardır.