Yaşam Döngüsü

Kortadura De Faşadura

Kortadura de faşadura (bebek giyimlerinin hazırlanması töreni) her bebek bekleyen müstakbel annenin düzenlediği geleneksel bir gündür.

Brit MilaSünnet Nedir ?

Berit, anlaşma anlamına gelir. Mila, Tanrı’nın Avraam’a, O’na taahhüdünün işareti olarak emrettiği mitsvadır.

VijolaAilede doğan ilk erkek bebeğe Pidyon-Haben törenin yapılması gibi, her doğan kız bebeğe de vijola adlı tören yapılır.

pidyon

Ve Tanrı Aaron Akoen'e şöyle dedi: İnsan ya da hayvan olsun, Tanrı'ya sunulan her canlı içinde ilk doğanlar sana ait olacaklardır.

Bar/Bat MitsvaYahudi kurallarına göre, her erkek çocuk, on üç yaşından gün alıp, erişkinliğe adım attığında Bar Mitsva yapar.

Evlilik töreniBirey kişisel hayatında evlilikten daha büyük bir radikal dönüşüm yaşamaz. Tek olan birey artık çifttir; yalnız olan birey artık birliktedir.

Get/BosanmaTora’nın orijinal bakış açısı, bir erkeğin karısına en üst düzeyde değer vereceği, onu gelecek nesilleri birlikte yetiştirmekte bir ortak olarak göreceği temeline bağlıydı.

Ölüm ve MatemÖlüm, hala bilinmeyen konular arasında yer almaktadır. Ölümden sonra hayatın olup olmadığı hala birtakım insanlar arasında tartışma konusudur.