Koenler'i ilgilendiren birçok kural içerdiği için "Torat Koanim - Koenler Yasası" olarak da bilinen Vayikra kitabı, çoğunlukla korbanları konu eder. İlk korban grubu "Ola - [Tamamen Yakılan ve Dumanı] Yükselen"dir. Hayvan önce Mişkan'ın girişine getirilir. Hayvan büyükbaş ise, korbanı getiren kişi elini hayvanın başına koyar.
Tanrı, Buluşma Çadırı'ndan Moşe'yi çağırır ve ona korban kanunlarını iletir. Korban çeşitleri arasında şunlar sayılabilir:
Bu haftaki peraşanın konusu olan korbanlar, Yisrael’in Tanah dönemindeki dini yaşamında merkezi bir yere sahipti. Bunu yalnızca Tora’da onlara adanmış olan geniş kısımla değil, aynı zamanda korbanların, Tora’nın merkezi kitabı olan Vayikra’yı kapsıyor olmasıyla da görmekteyiz.
BU HAFTANIN PERAŞASINDAN
Emin olmadıkça, bir şeyi yapacağımızı kesinlikle söylememeliyiz. Bu haftanın peraşasında, Mişkan zamanında, insanlar söz verip de yapmayınca, kefaret için özel bir kobran getirdikleri anlatılır. Tanrı sözlerimizi ve kelimelerimizi ciddiye alır ve bizim de ciddiye almamızı ister.
Dani ve Dina perdeyi aralayıp içeri girdiler. Mişkan tüm güzelliğiyle karşılarında dururken, onlar bahçede bir duvar kenarından olup biteni izliyorlardı. Hemen yanı başlarında Mizbeah (sunak) vardı. Biraz ileride ise Kodeş Akodaşim’e (Kutsalların Kutsalı, On Emir levhalarının saklı olduğu sandığın bulunduğu yer) açılan perde Parohet duruyordu.
Dani birden bahçede belinde kuşağı ve kafasında tacı ile içeri giren Koen'i fark etti. Koen, Mişkan'daki hizmetine başlamadan evvel ellerini ve ayaklarını Kior'da yıkadı ve hemen ortadan kayboldu.