Hangi durumlarda başkaları hakkında olumsuz bilgi aktarabiliriz?

Eğer işini gerektiği gibi yerine getirmeyen bir çalışanınız varsa, hataları ile ilgili olarak arkadaşlarınıza (veya başkalarına) şikayette bulunmanız doğru mudur?

Yahudi etik anlayışına göre cevap "hayır"dır: Yanınızda çalışanın kusurları veya eksikleri hakkında bu kişilerin bilgi sahibi olmalarına gerek yoktur.

O halde Yahudi yasası, başkaları hakkında olumsuz bilgi aktarımına hangi hallerde izin verir? Sadece ve sadece, aktardığınız kişinin bu bilgiye ihtiyacı olduğu hallerde.

Örneğin: Bahsi geçen az becerili çalışanınız farklı bir şirkette iş arayışına çıkmışsa ve yeni işvereni sizden onun hakkında bilgi istemişse. Yahudi etiği bu durumda, söyledikleriniz bu kişiye zarar verecekse bile, gerçeği söylemenize izin verir (bazı görüşlere göre mecbur eder). Çünkü bilgi verdiğiniz kişinin bu bilgiye ihtiyacı vardır ve eğer ona aktarılmazsa bundan zarar görebilecektir. Ancak, işi ile ilgili olmayan dedikoduları aktarmak yasaktır (örnek, "Ailesi ile olan ilişkileri iyi değildir"). Genel anlamda lekeleyici ifadeler kullanmak da yasaktır ("O hiçbir işe yaramaz"). Yanınızda çalışmış olan bu kişiyle ilgili tam olarak neyi beğenmediğinizi aktarırken çok spesifik olmanız gerekmektedir. Zira sizi rahatsız eden özellik, karşınızdaki kişiyi rahatsız etmeyebilir. Örneğin, bir çalışanın "insiyatif sahibi olmadığı"nı söylemek, verilen talimatları harfiyen yerine getiren ve verilen emirlerin dışına çıkmayan birine ihtiyacı olan işveren adayı için çok rahatsız edici olmayabilir.

Yahudi etiği, aynı mantıkla, başkasıyla bir iş ilişkisine girmeyi planlayan birine o kişi hakkında olumsuz bilgi aktarımına izin verir. Yani, eğer birinin işe saat onda geldiğini ve ikide işten ayrıldığını gerçekten biliyorsanız, bu bilgiyi aktarmak zorundasınız. Çünkü bu bilginin bilinmesi gereklidir ve bunun bilinmesi faydalıdır.

"Gerekli ve faydalı," - kriterler bunlar. Eğer gerekli ve faydalı değilse, bilgiyi kendinize saklayın. Aksi halde konuşun. ***