Rav'larımız anne baba ve çocukları arasındaki saygı ilişkileri ile ilgili Yahudi yasalarını şöyle yorumlamışlardır: Yasalar bir taraftan çocuklara anne ve babalarına karşı saygılı davranma yükümlülüğünü getirirken aynı zamanda anne babalara çocukların onlara saygılı davranmasını sağlayacak şekilde davranmaları yükümlülüğünü getirmiştir.

Örneğin Talmud, anne veya babanın yetişkin çocuklarına vurmalarını yasaklar. Zira bu tür bir davranış çocuğun da anne veya babasına vurmasına yol açarak, Tora yasalarından birini çiğnemesine neden olabilir (Şemot 21:15, Mo'ed Kattan 17a).

Çocukların anne ve babalarına karşı saygısız davrandıklarını gözlemlediğimizde, kusurun bir kısmının doğal olarak çocuklarda olabileceğini düşünürüz. Ancak din bilgini ve büyük hayırsever Rav Abraham Joshua Heschel, anne babalara farklı bir olasılığı da göz önünde bulundurmalarını önerir, "Çocuğun beşinci emre uymasını imkansız kılan, çoğunlukla, anne veya babasıdır. Anne ve babalara mesajım şöyle: Her gün kendi kendinize, 'Çocuğumun bana karşı saygılı davranması için neler yapıyorumş' sorusunu sorun." ***