İş Başarınızı Hayata Geçirin

48 Yol "İşleri en aza indirme"yi önerir. Gerçekten bir işle iç içe olmanın hiç bir yanlış tarafı yoktur.

Hayatta kalabilmek için, muhakkak, bir geçim yolu edinmek gerekir. Bir hayat standardı edinmek için çalışmamız gerekir. Bunu yaparken bazı kavramları göz ardı etmememiz gerekir. Aile sahibi olmak, Tora'yı öğrenmek gibi. 

Bunun anahtarı da, para kazanmaya motive olup, bunu yaşamınızdaki başka değerli kavramlar için uygulamaktır. Örneğin: Nasıl daha güçlü ilişkileri yakalarız? Nasıl ruhsal olarak sakin olabiliriz? Nasıl daha fazla bilgi edinebiliriz?

48 Yol der ki: İş olgusunu hayata geçirin. ''Zengin mi bilge mi olmayı tercih ederdiniz? Bunun yanıtı bilge ve bilgili olmaktır: Peki, neden paranın peşinden daha fazla bir hırs ve gayretle gidiyoruz? Çünkü para, bize daha gerçek gözüküyor. Bilgiyi de aynı şekilde gerçekçi göstermemiz gerekir.

Bunların sizin gerçek isteklerinizin kaynağı olduğunu düşünün. Hiç kimse ölüm döşeğinde

"Keşke işlerime daha çok zaman ayırabilseydim demez ".

İŞADAMININ BAŞARI YOLLARI

Kalite kontrol metodu edinmek. Uzun ve kısa vade planları geliştirmek. Risk almak. Erken kalkıp, işyerine erken gitmek. Nasıl hissederse hissetsin işine gelmek. Hesap adamı olmak. Araştırma ve geliştirmede yatırımcı olmak. Sanayi konulu toplantılara katılmak. Programlarını planlamak. Zamanı israf etmemek. Disiplinli ve dikkatli olmak. Kazançlara karşılık kayıpları ölçmek.

 ELİYA VE BALIKÇI

İşimizde motive olmayı başarmak, kişisel hayatımızdaki başarının da bir göstergesidir. Tanrı'nın size büyük bir iş adamı olmanın değerleri ile beraber, iyi bir insan olmanız için de gereken yetenek ve değerleri vermiş olması mantıklı değil mi?

Midraş'ta (Tanna d'Bei Eliyahu)Peygamber Eliya ile bir balıkçıyı konu alan bir hikaye vardır. Peygamber günün birinde bir balıkçıya rastlar ve ona, Tora çalışıp çalışmadığını sorar. Balıkçı "Hayır, ben sıradan basit bir insanım ve hayatta beceri ya da zeka gerektiren hiç bir iş ile ilgili değilim" der.

Eliya, ona balık ağlarını nasıl hazırladığını sorar. Bunun üzerine balıkçı "Aslında bu çok karmaşık bir iştir. Önce uygun ipleri seçerim, daha sonra ağlara doğru denge ve destek sağlaması için örmem gerekir'' der.

Eliya, balıkçıya hangi şartlarda balığa çıktığını sorar. Balıkçı, "Bu konuda birçok faktör vardır. Bunlara mevsim, günün hangi saati olduğu, balıkların konumu ve cinsi de dahildir.

Ayrıca, suyun derinliği, ısısı, akıntının hızı da balık avlanmayı etkiler. Bunları yıllarca uzmanlık haline getirdim. Bu sayede iyi yaşamak için, iyi kazanmayı beceriyorum.'' der.

Eliya, balıkçıya "Cennete ulaştığın zaman, basit bir adam olduğunu ve başka yetenek ve zekaya sahip olmadığın için Tora çalışamadığını ifade edeceğini söylüyorsun. Ama zaten başarılı bir balıkçısın. Bu senin büyük bir insan olduğunu ortaya koyuyor." der.

BAŞARI İÇİN KARAKTER ÖZELLİKLERİ

Öz disiplin / Organizasyon / Başka insanlarla beraber çalışma yeteneği / Sabır / Güvenilirlik/ Azim / Agresif ve tespitçi olmak / Randıman / Hedeflere ulaşmak için gereken başarı isteği / Hedefe yönelmek / İyimserlik / Tutarlılık / Eleştirileri olgun karşılama isteği / Geçerli olmak/ Tavır edinmek /hoşgörü / Mizah duygusu / Sadakat / Dürüstlük

İŞ PRENSİPLERİNİ HAYATA UYGULAMANIN 17 YOLU

1.Büyük Resmi Görün

Daima daha büyük gayeleri takip edin. Kendinize "Gerçekten ne istiyorum, bir milyon dolar mı, derin aile ve Tanrı ilişkileri mi?" gibi sorular sorun.

"Bir milyon doları kazanır kazanmaz ailemle ilgileneceğim" deyip kendinizi kandırmayın çünkü bunun için çok geç olabilir.

2.Verimlilik ve Randıman

Piyasa rekabeti için, işlerin maksimum verimlilikte yürümesi gerekir. Bu hayatta da geçerlidir. Üç saatte yapabileceğiniz bir iş için, beş saat harcarsanız, bu hayatınızın bir parçasını dışarı atıyorsunuz demektir.

Her zaman bir şeyler kaybeder misiniz? Eşyalarınızı nereye koyduğunuzu hatırlamak için bir sistem oluşturduğunuz taktirde zamandan ne kadar tasarruf edeceğinizi ve gereksiz endişelerden ne kadar uzak kalacağınızı hesaplayın. Vaktinizi kontrol altına alıp yaşamınızı iyi organize ettiniz mi, daha çok başaracak ve daha az sıkılacaksınız.

3.Piyasa İncelemesi

Bir şirket, yeni bir ürünü piyasaya sürmeden önce, aylarca tüm maliyet unsurlarını, ürünün pazar payı ve karlılığı üzerine çalışır. Aynı şeyler hayat yolunda da geçerlidir. Evlenmek, iş sahibi olmak veya başka yerler görmek gibi bazı temel projeleri hayata geçirmek için, bunların uzun vadede size neler kazandırabileceğinin doğru analizini yapın.

Fikirlerinizi inceleyin. Sadece sizin görüşünüzün doğru olmayabileceğini varsayın. Fikirlerinizi başkalarına da açın. Örneğin, bir insan grubu oluşturup, fikrinizi onlar üzerinde deneyin. Bu insanlardan alacağınız tepkiler size doğru yolda olup olmadığınızı anlamanız için size yardımcı olacaktır.

4.Alanınızda Uzman Olun

İş hayatında öncü olmak için, sanayiinin, yenilik ve eğilimlerinin zirvesinde kalınmalıdır.

Yaşamınızda, en son teknikleri takip etmeniz, seminerlere katılmanız, okumanız gerekmektedir. Bütünleyici kurslara iştirak edin. Bütün bunlar, cehaletin ve kayıtsızlığın tuzağına düşmemeniz için sizi geliştirecektir.

5.Kendinize bir Danışman veya Yönlendirici Bulun

Zengin bir kişi, bir yere girerken, merak edilir ve saygı duyulur.. Bu kişiler, hayatta çok şey başardıkları için diğer insanların gözünde çok güçlüdür; adeta bir mıknatıs gibi çekerler. Ve bize de onların bulunduğu yerde bulunma arzusu aşılarlar.

Hayatta, büyüklüğü yakalamakta başarılı olan çok az kimse vardır. Onları inceleyin. Kendinize örnek olacak bir kişi bulun. Hayrete düşüp onların, ne kadar mütevazi, saygın ve kişisel başarı için ne kadar paylaşımcı olduklarını göreceksiniz.

Böyle birini bulursanız, dikkatle onun yolundan gidin.

6.Yönünüzü Belirleyin

Bir şirketin yönetim kurulu başkanı bir kontrat imzalayacağı zaman, küçük bir ayrıntı için, güçlü avukatlarını çağırır. Bunun şirketi nasıl etkileyeceğini ve kendisi onlara, bunu nasıl belirleyeceğini sorar "Hayat, tek bir yönde ilerlemek ve sonra da peşinden gittiğiniz şeyin aslında sandığınızdan daha farklı olduğunu anlamanız için çok kısadır". Tek bir yönde ilerlemeyin, kalıpları inceleyin. Mutluluk ve memnuniyet nedir?

Bu sadece kendinizi dinlemek gibidir, sorumluluğunuzun olmadığından emin olmanız demektir.

7.Bir Yere Öneri Kutusu Asın

Eğer yönetim kurulu başkanı işi konusunda daha büyük kar elde edecekse, bir odacıdan bile tavsiye alabilir ama aynı kişi belki eşinden bile tavsiye istemeye çekinmiştir.

İş hayatında yapıcı eleştirileri kabul etmezseniz, daima kaybedersiniz. Bu hayatta da böyledir. Önerilere açık kalabilmek için bilinçli kararlar verin. En kötüsü bu önerileri dikkate almazsınız.

8.Araştırıp, Geliştirin

Büyük işlerde, halen ellerindeki mevcut ürünler ile tatmin olunmayabilir. Rakiplerinizin daima yeni ve daha ucuz ürünleri yaratması gerekir. Bu yüzden başarılı şirketler, kendilerini sınırlamamak için araştıran ve geliştiren ekiplerle çalışırlar.

Siz de, daha iyi yaşamak için, hayatın yeni tekniklerini, araştırıp geliştirmek için zaman harcamalısınız.

Daima gelişmenin yollarını araştırın, iyi bir evlilik, güzel çocuklar, refah bir yaşantınız olabilir, ancak bunlarla yetinmeyin. Bunların daha keyif verici olmasına devam edin. Çocuklarınızın eğitimini geliştirmek, topluma yardım etmekle kendinizi aşın.

Fizikte basit bir kural vardır. Bir şey kendini yenileyip, geliştiremiyorsa, geriliyordur.

9.Kalite Kontrol

Büyük şirketlerin, muhakkak bir kalite kontrol mekanizması olması gerekir. Ürünlerin kalitesi, iyi veya kötü olsun, her iş süratle pazar payını kaybedecektir. Kaçınılmaz olarak, hepimiz hayatta, bir takım güçlükler, endişeler ile karşılaşırız. Performans seviyemizin düşmesine izin vermemeliyiz. Aynı düzeyde çalışma ve aynı çizgide kalabilmek başarıdır. İnsanlar sürekli değişiklik gösterirlerse hedeflere ulaşmakta ve ilişkilerini muhafaza etmekte zorlanırlar.

Hayatta da kalite kontrol sistemini deneyin. Öyle bir plan hazırlayın ki ne yaparsanız yapın, belli bir standart düzeyinin altına düşmeyin.

10.Yaratıcılığınızı Keşfedin

Güzel ve zekice yapılmış bir iş, müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılar, fırsatlar kapıyı çaldığı zaman, bu fırsatlardan yararlanmamızı sağlar.

Hayatta başarılı olmak için, kaynakları biriktirmeniz gerekir. Gücünüzü veya eksiklerinizi, yeteneklerinizi ortaya çıkarın. Bunları tespit edip not edin. Emin değilseniz arkadaşlarınıza sorun ya da yetenek testi uygulayın.

Bu testler, mesleğiniz ve ilişkilerinizde mantıklı kararlar vermenizi sağlar. Kendinizi kötü hissettiğiniz ya da motive olmakta zorlandığınız zaman, bunlar size ilham verir. Fırsatlar yaratın.

11.Hedefler İçin Karar Aşaması

Bir işe başladığınızda, zirveye ulaşmanın çok büyük bir yük olduğunu zaten biliyorsunuz. Aynı şekilde mutluluk ve iyiliklerin en iyisine erişmek için çok çalışmaya ve fedakarlık yapmaya hazır olun.

Meslek yaşamınızda bir yerlere gelmek için, ne kadar istekli olduğunuzu kendinize hatırlatın. Şefiniz sizi, isteksiz olduğunuz bir iş yapmakla görevlendirse bile bunu başaracaksınız. Çünkü size bunun için ücret ödenecek ve ödüllendirileceksiniz.

Artık ruhsal olarak manen tatmin olmuş durumdasınız. Azimli olun. Hedeften gözünüzü ayırmayın.

12.Zamanı Faydalı Kullanın

Bir iş anlaşmasının bitme aşamasında her gece geç vakte kadar ofiste kalmayı arzu edersiniz. Belki de, yurtdışı ile temaslarınız varsa, şafak sökmeden kalkarsınız. Neden? Müşterilerinizin size güvenmeleri gerekir. Rekabet ve çalışmanın her dakikası kıymetlidir.

Bilinçli olmak, size bir şans yaratır; fırsatları iyi kullanıp, standardınızı yükseltirsiniz. Bu da kendinizi geliştirmeniz demektir.

Israrla hedefi takip edin. Hedef kolik olun.

13.Tuhaflıkları dikkate almayın

Tatminsiz bir müşteri ile karşı karşıya olduğunuzu düşünün. Fiyat için anlaşabilirseniz, her konuda anlaşabilirsiniz.

Hayatta da bu prensibi muhakkak hatırlayın. Hoşlanmadığınız biri hayatınızla ilgili güzel bir öneriyle gelirse kişisel duyguları bir kenara bırakın. Her tür insanla iletişim kurup, anlaşmak bize fırsatları yakalayıp kazanmamızı sağlar. Bu, edinmemiz gereken en büyük meziyettir.

14.Fırsatlar ve Riskler

İş hayatında risk almak ve başarı kol kola yürür. Başarılı olmak için, risk almamız gerekir. Eğer güzel bir iş fırsatı doğarsa hemen bunu değerlendirmek istersiniz. Eğer biri size güzel bir şey öğretirse, bu bilgiyi kullanacak fırsatı yakalayın. Bu, kulağa riskli gelebilir ama yapacağınız iş, buna değebilir.

15.Uzun Vadede Araştırma Yapın

Bir iş adamı bir yatırım yaptığında kısa vadeli kardan çok, uzun vadeli karın üzerinde durur.

Hayatta da bu, aynı şeydir. En iyi yapılması gereken işler, büyük ve derin araştırmalar gerektirir. Uyumlu olup haz duymalısınız.

İş hayatında, özellikle kar araştırmalarını keşfetmeniz gerekir. Ancak bilimde, kavramları anlamak ve tamamlamak zaman alır.

Ancak, unutmayın, hedeflerin ve güzelliklerin ne kadar istekle ve derin takip edersek, bize sonsuz bir keyif ve haz verecektir.

16.Doğru Muhasebe Tutun

Muhasebe kısmında işler inişli, çıkışlı olabilir. Gelir, giderler, satış ve karlar hakkında, düzenli olarak evrak tutulur. Muhasebe ile ilgili defterler daima düzenli ve elinizin altında olması gerekir. Bu işlerin hangi yolda gelişeceğini gösteren bir kriterdir ve faydalıdır.

Bilgelere göre, kendimizle manen hesaplaşmanın aynı şeklidir. Gece yatmadan, gününüzü ve olayları gözden geçirin ve nerede kar edip nerede kaybettiğinizi tespit edin.

Kendinize şunları sorun:

Bu gün ne kazandım?

İstediğimi başarabildim mi?

Yarın kendimi nasıl geliştiririm?

İyi ve zayıf yanlarım nedir?

Kayıp ve kazançlarım nelerdir?

Uzun vadede ki hedeflerim için ne kadar yol almışım?

Gelişmeme engel olan nedir?

17.Olumlu ve Stratejik Planlar Geliştirin

Büyük işlerde, kısa veya uzun vadede bile olsa planlar geliştirmek için, sonsuz zaman harcanır. Elimizde yolu gösterecek bir kılavuz yoktur.

Günlük hayatta da plan yapmaya gerek duyarız. Yarın kaçta kalkacağımız, kaçta yemek yiyeceğimiz kısa vadeli planlardandır.

Uzun vadede planlamak da önemlidir. Başarılı kişiler 1-5 yıl planlaması yapar. Tabii ki bu planlar, yenilenebilir ve güncelleştirilebilir. Sonunda hayati planlarınız sizi yönlendirecektir.

NEDEN BİLGELİKTE İŞ OLGUSU BİR UNSURDUR?

Yaşamınızı kazanmak için ne kadar çok çalışıyorsanız, iyi bir hayat için de o kadar çalışabilirsiniz. Zamanınızın kıymetini bilin. Çünkü sizin hayattaki en değerli şeyinizdir. İş hayatınızdaki başarı, hayatta da başarı getirir. Bilgi, paradan önemlidir. Bu gerçeği bilmenizde yarar var. Kazanmak için motivasyonunuzun farkına varın. Hayatınızı kazanmak için nasıl kendinizi motive ediyorsanız, aynı şekilde bilgili olmak için de bilginin peşinden gitmelisiniz. Böylece çok şey kazanırsınız