mukemmel tavsiye

1.KARINIZI SEVİN. KOCANIZA SAYGILI OLUN. 

Bir kadının en çok ihtiyaç duyduğu şey sevilmektir. Kocanın en büyük sorumluluğu budur.

Bu da, onun sevildiğini ve takdir edildiğini, onun sizin için öncelik teşkil ettiğini hissettirmektir... Bir erkeğin en çok ihtiyaç duyduğu şey karısından saygı görmektir. Erkek eve geldiği zaman, dünyada en azından bir insanın onun ihtiyaçlarını düşündüğünü bilmek ister. Bu da, kapıdan içeri girdiği zaman telefonu bırakmak demektir.

2.BİRBİRİNİZE İYİ DOSTLAR GİBİ DAVRANIN

Hupa'nın altında gelin ve damada verilen yedi kutsamanın bir tanesi "sevgi dolu arkadaşlar" olmalarıyla ilgilidir. Arkadaşlığın özelliği her bir insanın diğerini onaylaması, diğerinin duygularına ve ihtiyaçlarına saygı göstermesidir. Onay şu demektir: Senin için önemli olan şey, benim için de önemlidir. Eşinize sevildiğini hissettirmenin en önemli yolu budur.

3.DÖRT ALTIN SÖZCÜĞÜ HATIRLAYIN

Dinlemek, Uzlaşmak, Telafi Etmek ve Minnet

Evliliğinizin başında temel bir kurala uymakta hemfikir olun. Ne kadar üzgün olusanız olun, hiçbir zaman sözlü bir saldırı başlatmayın. Hakaretlerle tartışmak sorunları büyütür ve ilişkiyi yıpratır. Onun yerine, dört altın sözcüğü uygulamaya sokun:

Dinlemek: Beraber çalışmak ve sorunları çözmek için dinlemek çok önemlidir. Eşinizin müdahale edilmeden konuşmasına izin verin ve daha sonra onun az evvel söylediklerini tekrarlayın. O zaman sizin onu dinlediğinizi hissettirmiş olursunuz.

Uzlaşmak: Sonuçtan ikinizin de mutlu olacağı şekilde sorunu çözmeye çalışın. Eşlerden hiçbiri diğerinin bakış açısını kabul ederek, kendini baskı altında hissetmemelidir. 

Telafi Etmek: Birbirinizin duygularını incittiğiniz zaman, kızgınlığı telafi edin ve uzun süren öfke ve kırgınlığı yok edin. Hedefiniz yüzde yüz barışmak olsun. Elli misli katlanan küçük bir kırgınlık acı dolu bir duvar inşa edebilir. 

Minnet: Hiçbir zaman eşinize yeteri kadar teşekkür edemezsiniz. Eşinizin sizin için yaptığı her şeyi fark etmeye çalışın ve bunu içten gelen bir minnetle kabul edin.

4.GÜÇLÜ SINIRLAR KURUN.

Aileniz, akrabalarınız, arkadaşlarınız, çocuklarınız veya hobileriniz değil, eşiniz sizin önceliğinizdir. Evliliğinize değer verdiğinizi gösteren güçlü sınırlar kurun ve hiç kimsenin ilişkinizi zayıflatmasına izin vermeyin. Bu da, ailenizin ihtiyaçlarından önce eşinizin ihtiyaçlarını karşılamak, akşam beraber hoş vakit geçirmek ve kutsal flört geceleri yaşamak üzere yeterli zaman bulmak için eve erken gelmek demektir. 

5.HER GÜN BİRBİRİNİZE HAZ VERİN

Evlilik sonuçta birbirini iyi hissettirmek ve eşinize onun şartlarıyla günlük anlamda haz vermeye çalışmak demektir. Eğer eşiniz papatya sevdiğini söylerse, siz daha romantik olduğunu düşündüğünüz güller almayın.

Eşinizin kendisine ne verilmesini tercih ettiğini öğrenin, bu belki fiziksel şefkat, onay sözcükleri, hediye alma, hizmet etme (evde yardım etmek ve ayak işlerine bakmak gibi) veya beraber hoşça vakit geçirmek olabilir; bunu günlük bir alışkanlık haline getirin. Almaktan ziyade vermekten zevk alacaksınız.