kalite

Bitmez tükenmez hırslar, dünyanın sürekli çılgınca dönmesine sebep olur. Bizler gelecekteki amaçlarımız için yaşarız ve mücadele ederiz. Geçmişteki başarılarımız ve zaferlerimiz ise yanımızdan diğer tarafa geçerler ve unutulurlar. 

Acaba hiç üniversite diplomanızdan, arkadaşınızdan, bir iş başarınızdan, eşinizden ve hatta çocuğunuzdan zevk almanın ne kadar zor olduğunu fark ettiniz mi?

Deneyin. Zamanınızın bir bölümünü sadece elinizdekilerle mutlu olarak geçirmeyi deneyin. Yapılacak şeyi aramak yerine sadece oturun ve elinizdekilerin tadını çıkartın.

Denediniz mi? İyi! Ne kadar sürdü? 5 dakika? Belki de 15 dakika? Zor bir şey. Gelecek amaçlarımız için ne kadar mücadele edersek, geçmişteki başarılarımızın değerini o kadar zor anlarız. Tabii ki, amaçlar çok güzeldir ve her zaman daha yükseği için mücadele edilir. Peki acaba bizler bu arada zaten ulaştığımız noktaları da takdir edebiliyor muyuz?

Bir amaç belirleriz ve sonra sürekli daha fazlasını isteriz. Bu, en büyük hayalimize ulaştığımız zaman bile son bulmaz. Sadece biz 'dur' dediğimiz zaman son bulur.

Sukot, 'dur' dediğimiz bayramdır. Sukot, 'mutluluk' bayramıdır- yani aslında takdir etme bayramıdır. Bu, uğruna mücadele ettiğimiz her şeyin özüdür: anlam, tamamlama, amaç, mutluluk.

YANINIZA ALIN
Hayatınızın sonuna kadar sürecek bir gemi yolculuğuna çıktığınızı düşünün. Eğer yanınıza istediğiniz her şeyi alabilseydiniz ne alırdınız?

Yaşam, uzun bir yolculuktur ve yanınıza neler almanız gerektiğini siz seçersiniz. Birçok insan hafif bavullarla seyahat eder. Tabii ki, birçok arkadaşlarını, iş ortaklarını ve ailelerini bile sayabilirler. Ama onları gerçekten yolculuk sırasında 'yanlarına' almayı başaramazlar. Çünkü sahip olduğunuz tek şey, aslında değerini bildikleriniz ve takdir ettiğimiz şeylerdir.

Bu anlamda, eşinize sahip misiniz? Çocuklarınıza sahip misiniz? Cemaatinize? Yahudiliğinize?

Arkadaşlarınıza? Onlar, seyahatinizde yanınızdalar mı? - yoksa onları evde mi bıraktınız?

Suka'ya girince kendimize şu soruyu sorarız: Bu kadar küçük bir yer için yanıma ne alabilirim? Benim için hayatta en önemli şeyler nelerdir?

Tüm bir hafta boyunca, bir Yahudi, Suka'da yemeli, uyumalı, öğrenmeli ve sohbet etmelidir. Tek sahip olduğunuz, sizin için gerçekten önemli olanlardır.

Bir hafta boyunca Suka'nın tadını çıkartın- ve tüm sene boyunca bunun ödüllerini toplayın.

DÜŞÜNMEK İÇİN SORULAR

Soru 1- Hayatta sahip olduğunuz en büyük şey nedir?

Soru 2 - Neden yoksunsunuz? Sahip olmadığınız bu şeyler olmadan hayattan zevk alabiliyor musunuz?

Soru3- Bu noktada gerçekten 'sahip olduğunuz ' şeylerin bir listesini yapın.

Listenize ekleyemediğiniz için pişmanlık duyduğunuz bir şey var mı?