Yazdır

dort adimTora bize değişmek için hiçbir zaman çok geç olmadığını öğretir. Daha iyi olmak için yapılan değişim Teşuva yapmak olarak adlandırılır.

Pişmanlık olarak tercüme edilen İbranice bir kelime olan Teşuva'nın asıl anlamı "dönmek" tir. Tanrı'ya dönmek. Kendi öz saflığımıza dönmek.

İnsanlar kişisel gelişmeleriyle nasıl ilgilenirler?

İnsanların hataları vardır. Hataları, onların çeşitli şekillerde acı çekmelerine neden olup, kişilerin özgürlüklerini sınırlar. Bu nedenle, insanlar değişmek isterler, gelişmek. Tekrar özgür olmak.

Kişi nasıl iyi yönde değişebilir? Kişi nasıl Teşuva yapabilir?

Teşuvanın 4 basamağı vardır:

Pişmanlık. Hata yaptığımız için pişmanlık duymak.

Olumsuzluğu geride bırakmak. Düşüncede ve harekette hata yapmayı bırakmak.

İtiraf etmek. Hatamızı sözle ifade etmek.

Gelecek için kararlılık. Hatanın tekrar oluşmasını engellemeye kararlı olmak.

Şimdi de bu 4 basamağı inceleyelim:

1-PİŞMANLIK

Pişmanlık nedir ve suçluluktan ne farkı vardır?

Suçluluğun ne olduğunu hepimiz biliriz. Asla değişmez olan çok büyük bir hatanın ardından hissedilen kötü duygu...

Pişmanlıkla ilgili bir örnek:

Yaşlı, varlıklı bir tuhaf kişi sizi Pazar günü saat 14:30 'da bir kafede kendisiyle buluşmaya davet eder. Saat 14:30 'da güzel bir film izlemekle meşgulsünüz ve buluşmaya gitmemeye karar verdiniz. O akşam bu yaşlı kişinin 10 kişiye randevu verdiğini bunlardan birinin de siz olduğunu öğrendiniz. Bu 10 kişinin sadece 5 i randevuya gitti. Yaşlı adam gelen beş kişinin her birine 50.000 $ lık bir çek verir.

Şimdi pişmanlığın ne olduğunu biliyorsunuz. Kaçırılmış fırsatın duygusu.

Bir film için 50.000 $ kaçırdığınızı öğrendiğinizde suçluluk değil, pişmanlık duyarsınız.

Tanrı'nın isteğine karşı geldiğimizde, hissetmemiz beklenen duygu pişmanlıktır. Kaçırılan fırsat sonsuzluğun bir parçasıdır !!

2- OLUMSUZLUĞU GERİDE BIRAKMAK

Rehabilitasyon merkezine giden bir uyuşturucu bağımlısını hayal edin. Ailesi onu, gözyaşı ve ümitle bırakıp iyi şanslar dilerler. Ancak, oğullarının çantası bir suaygırını bile cennete gönderecek miktarda kokainle doludur.

Bu, bağımlı gencin değişmek istemediğini göstermez. O gerçekten ister ! Ancak, şu anda içinde bulunduğu olumsuz duruma getiren çeşitli şeyleri terk etmeye henüz hazır değildir.

Oda arkadaşınızdan kötü alışkanlıklar edinip onlardan vazgeçmeye karar verdiğiniz oldu mu? Oda arkadaşınızı değiştirmeden bunu yapmaya çalıştınız mı? Bu neredeyse imkansızdır.

"Olumsuzluğu geride bırakmak" ın anlamı bu olumsuzluğa yol açan tüm yollardan uzak durmaktır. Öncelikle, baştan çıkmayı engellemek için çevrenizi düzenlemek gerekir. Bu da bir sonraki adım olan -aksyona götürecek kötü düşüncelerden bile uzaklaşmak anlamındadır.

3- İTİRAF ETMEK

İtiraf etmek neden önemlidir?

Düşünceyi sözle ifade etmek, düşünceyi gerçeğin yeni bir düzeyine getirir, farkında olmak ve anlamak.

Bir hatanın ardından, onu itiraf etme yapılanın farkında olunduğunu gösterir. Bu böylece pişmanlığı arttırır ve hareketin tekrar yapılmaması sonucunu güçlendirir.

İtiraf, Tanrı dışında kimsenin önünde yapılmamalıdır. Rabinizin bile sizin yaptığınızı bilmeye ihtiyacı yoktur. Bu sadece sizle Tanrı arasındadır.

4- GELECEK İÇİN KARARLILIK

Olumsuz davranışınızı tekrarlamamaya karar verin.

Bu adım, "gaza basmaya" benzetilebilir! Bu kararlılığı bir kere gösterdiğinizde, gerçekten harekete başladınız demektir! Her geçen dakika ardınızda kilometreleri ve olumsuzluğu bırakacaktır.

"Yeni biri" olma yolundasınız.