Yazdır

iki gozİnsanların ve dünyanın içindeki iyiliği vurgulayarak, olumluyu öne çıkartarak; kötülük iyilik tarafından yenilir ve en sonunda yok olur. Rabbi Menahem Shneerson

Üçüz olan oğullarım, beraberce odalarında oynuyordu. Lag BaOmer Bayramından birkaç gün önceydi. O zamanlar, üçüzler neredeyse sekiz yağlarındaydı. Lag Baomer için, tahta çubuklardan ok ve yay yapmışlardı kendilerine. Uykuya yatmadan önce birkaç dakikalığına, bunlarla oynamaları için izin vermiştim onlara.

Çocuklardan biri kardeşine, okunu yere doğru tutarak, nasıl güvenli bir şekilde atacağını gösteriyordu. Bunu tam gösterecekken, diğeri ona çarptı ve ok o anda yaydan çıktı. Ok, odanın diğer köşesine doğru giderken, oradaki üçüncü kardeş Elişama, kardeşlerine bakmak için yüzünü döndü...O anda ok, çocuğun gözüne çarptı.

Bu korkunç kaza üzerine panik ve dehşet içinde Elişama'yı hastaneye götürdük. Gözünü kurtarabilmek için, onu hemen acil ameliyata aldılar. Ama ameliyat bitip de doktor bize sonucu söylemeye geldiğinde, yüzü hiç de aydınlık değildi. Haberler olumsuzdu. Elişama'nın sol gözü artık göremeyecekti...

Ertesi gün, Elişama hastane yatağında, ameliyatın yorgunluğunu atmaya ve iyileşmeye çalışırken "şimdi ben ne yapacağım?" diye sordu.
Ona ne söyleyebileceğimi ve onu nasıl rahatlatacağımı düşünüyordum ben de.

Elini avucumun içine aldım ve ona yavaşça şöyle dedim: "Tanrı herkesi, iki gözle yarattı- Dünyayı iyi gözle görebilmek için bir tane ve dünyayı kötü gözle görebilmek için bir tane... Şimdi ise, Tanrı, sana dünyayı sadece iyi gözle görebilme ayrıcalığını tanıdı, sevgili oğlum."

Elişama söylediklerimi bir süre düşündü. Ve sonra bana heyecanla, "Hey! Amma şanslıyım! İyi ki ok, öbür gözüme girmemiş..." dedi.

Leah Golomb

**
Leah Golomb, yirmi üç yıl önce aliya yaptı. Kendisi şu anda mikve görevlisi ve yüzme öğretmenidir. Altı çocuk sahibidir ve Rabbi Shlomo Carlbach tarafından kurulmuş Modi'n Moşav'ında yaşamaktadır. Kendisine, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. il adresinden ulaşılabilir.