Yazdır

cekAdamın biri senenin birinci gününde önünde biriken ödenmemiş faturalara şöyle bir göz attıktan sonra her biri için birer çek yazarak borçlarını ödemek için işe koyulmaya karar vermiş. Faturalara baktığında morali epey bozulmuştu. Ta ki gözüne evsizlere ve diğer muhtaç kişilere gıda yardımı sağlamayı amaçlayan Citı Harvest adındaki New York merkezli yardım kuruluşunun zarfı ilişene kadar. Hemen bir çek - senenin ilk çekini - yazıvermiş ve bekletmeden kuruluşa postalamış.

Bu çeki yazmak, seneye bir "tzedaka", hayırseverlik eylemi ile başlamış olmak adama büyük haz vermiş ve diğer faturaların ödenmesini daha az sıkıcı hale getirmiş. O günden sonra adam, senenin başında yazdığı ilk çekin, bir hayır kuruluşu için düzenlenmiş olmasına özellikle dikkat etmiş.

Siz de, bu senenin sona erip yenisinin başlamak üzere olduğu bu günlerde, yazdığınız ilk çekin bir yardım kuruluşuna yönelik olmasına özen gösterin. Sene bitmeden yapacağınız son ödemenin de bir hayır kuruluşu için olmasını da tercih edebilirsiniz. Bir seneyi hayırlı bir eylemle kapattıktan sonra, yeni seneye aynı şekilde başlamaya ne dersiniz? ***